logo
 
 
 
     
  programma  
     
   
Damesdansen
 
           
    Sasja Kee heeft het Damesdansen 15 jaar lang met veel inzet en enthousiasme georganiseerd en de lessen gegeven. Samen met verschillende danspartners (Anita van Nuenen, Floor Regenboog en met haar huidige partner Jantien Strijland en assistente Yvonne Kleyssen), heeft ze aan honderden dames dansles gegeven en dansfeesten en voorstellingen georganiseerd.

DamesDansen Sasja Kee: 1980-1995  Tangoschool Las Chicas: 1995-2000

Damesdansen was, en is nog steeds een belangrijk sociaal gebeuren in een lesboland wat minder zichtbaar is. Geen glitter en glamour, geen snelle, lawaaiige omgevingen, geen hippe sfeer, geen snelle contacten of speed dating... een keer in de week lekker dansen, veilig gevoel, niet al te hoogdravend en vooral gezellig samenzijn en plezier hebben... en gave dansparties! Sasja is destijds begonnen bij Kenau op de Overtoom, via de Brouwersgracht naar het Vrouwenhuis aan de Herengracht. Vanaf 1993 hebben Sasja & Jantien de Argentijnse tangoschool voor vrouwen ‘Las Chicas’ opgericht en gaven zij les o.a. in het COC A’dam en bij de Academia de Tango. Nu, bijna 30 jaar later, neemt Damesdansen nog steeds haar plek in...

Inmiddels is het Unidansen een onderdeel van de Gay Games. Daar ligt de nadruk meer op het dansen zelf, de techniek en natuurlijk óók het plezier van samen dansen met zoveel gelijkgestemden van over heel de wereld. Doordat zij hun hart verloren aan de Argentijnse tango, namen zij in 1995 afscheid van het stijldansen. Door omstandigheden zijn ze in 2000 gestopt met dansen.

 
           
   
dansen
Maastricht Maastricht 2  
           
   

In 1995 zijn Noor Moussault en Agnita Vriend (Pink Pirouette) begonnen met lesgeven en hebben zij nauw contact gehouden met Sasja & Jantien. Inmiddels jureren zij vanaf het begin bij Pink Pirouette tijdens het afdansen. Een impressie van het huidige Damesdansen vindt je op onderstaande website. Dit organiseren Noor & Agnita ook al weer 14 jaar met zeer veel verve en enthousiasme. En het blijkt dat (lesbische) vrouwen daar nog steeds behoefte aan hebben.

 
    www.pinkpirouette.nl      
  oproep

We doen een oproep aan vrouwen die ooit dansles hebben gehad om hun  ervaringen, dagboeken, foto’s, herinneringen en andere reacties in te sturen, zodat we de geschiedenis van het Damesdansen kunnen vastleggen.

 
           
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

expo
 
biografie
 
programma
 
boek
 
 
lesbische agenda